Το ΤΕΠΑΚ συμμετέχει στο μεγαλύτερο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλιματικής καινοτομίας

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώνει τις δυνάμεις του με μερικά από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και την κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική αλλαγή  Climate-KIC για τη διοργάνωση του “Journey”, του μεγαλύτερου θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος κλιματικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Είναι η δεύτερη φορά που η Κύπρος, μέσω του ΤΕΠΑΚ, συμμετέχει στο συγκεκριμένο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου, σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΤΕΠΑΚ φιλοξενεί 38 μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, που θα εκπαιδευθούν στην κλιματική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν σε μικρές ομάδες και θα κληθούν να δημιουργήσουν επιχειρηματικά μοντέλα που να απαντούν σε συγκεκριμένες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το εντατικό πρόγραμμα στο ΤΕΠΑΚ θα περιλαμβάνει διαλέξεις και εργαστήρια για την κλιματική αλλαγή και τη μέτρηση των επιπτώσεων της, ανάλυση κύκλου ζωής, “Design Thinking”, στοιχεία λογιστικής για νεοφυείς επιχειρήσεις και αειφόρων επιχειρηματικών μοντέλων, επαγγελματικές επισκέψεις καθώς και δικτύωση με κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις του Climate KIC  και StartupCyprus.

Στο πρόγραμμα θα συνεισφέρουν ακαδημαϊκοί και επιστήμονες από το ΤΕΠΑΚ και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα, αλλά και επαγγελματίες από τη βιομηχανία, και τον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η πρόσφατη ένταξη της Κύπρου  στο δίκτυο Climate-KIC έφερε στην Κύπρο μια αύξηση στις δράσεις κλιματικής καινοτομίας για φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.

Ο Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΠΑΚ και συντονιστής εκπαιδευτικών δράσεων Climate-KIC στην Κύπρο, Δρ. Στέλιος Γιατρός, εξέφρασε τη χαρά του που δόθηκε ξανά η ευκαιρία “να φέρουμε στην Κύπρο μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλο τον κόσμο για να δουλέψουν σε εφαρμογές που στόχο έχουν την μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής”.

” Ήδη κάποιες περσινές ομάδες από το Journey εντάχθηκαν στα προγράμματα επιτάχυνσης του Climate-KIC το οποίο μας χαροποιεί ιδιαιτέρως”, συμπληρώνει.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου, στη Σόφια, όπου οι φοιτητές χωρισμένοι σε ομάδες θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει