Κίνα: Πάνω από 30 σπάνια τιγράκια Σιβηρίας γεννήθηκαν σε κέντρο αναπαραγωγής

Από τα πλέον απειλούμενα είδη του κόσμου

Η γέννησή τους έγινε στο μεγαλύτερο κέντρο αναπαραγωγής του συγκεκριμένου είδους τίγρης – Πολλά τιγράκια ταΐζονται από το προσωπικό με κρόκο αυγού και γάλα

Περισσότερα από 30 τιγράκια της Σιβηρίας γεννήθηκαν αυτό το μήνα στο μεγαλύτερο κέντρο αναπαραγωγής του σπάνιου αυτού είδους τίγρης, στο- China Hengdaohezi Feline Breeding Center, στη βορειοανατολική επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ. Οι ειδικοί του κέντρου που ελέγχει την αναπαραγωγή τον χειμώνα, εκτιμούν οτι μέχρι το τέλος του έτους το κέντρο θα καλωσορίσει περίπου 100 νεογνά τα οποία συνήθως γεννιούνται τους μήνες Απρίλιο – Μάιο.

Και τα 30 τιγράκια είναι καλά στην υγεία τους, πολλά όμως πρέπει να τα ταίζει το προσωπικό με κρόκο αυγού και γάλα. Το 80% περίπου των θηλυκών Τίγρεων της Σιβηρίας που βρίσκονται στο κέντρο αναπαραγωγής είναι ηλικίας από πέντε έως έξι ετών.

Από τα πλέον απειλούμενα είδη του κόσμου

Οι Τίγρεις της Σιβηρίας είναι ένα από τα πιο απειλούμενα είδη του κόσμου. Ζουν κυρίως στη βορειοανατολική Κίνα και την ανατολική Ρωσία. Το κέντρο αναπαραγωγής ιδρύθηκε το 1986 με μόνο οκτώ τίγρεις και σήμερα έχει πάνω από 1.000.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει